Мы еще работаем над изменением дизайна этой страницы.
Очень скоро Вам будет намного удобнее на Address!
Мы собираем самые интересные видео сюжеты про недвижимость
Квартирна черга із військових не чула команди "кроком руш" 15 років

Квартирна черга із військових не чула команди "кроком руш" 15 років

Квартирна черга із військових не чула команди "кроком руш" 15 років, запевняють у Міноборони. А вже до 2017-го її хочуть зменшити удвічі. Житло обіцяють 25-ти тисячам щасливчиків. А ось контрактників у цьому переліку немає. Їх розселять у переобладнані казарми. Гроші планують знайти завдяки продажу занедбаних військових містечок. Бо у цьогорічному бюджеті коштів на такі програми немає.

19 июня 2013 Ubr.ua

Другие новости

Найбільше житла в Україні традиційно зводять у столиці

Найбільше житла в Україні традиційно зводять у столиці. Цього року майже чверть усіх збудованих квадратів - за Києвом. Далі йдуть Донеччина та Дніпропетровщина. Тим часом, архітектори радять уважно обирати будівельні матеріали. Не тільки під час спорудження оселі, а й під час ремонту. Неякісні матеріали можуть стати загрозою для здоров'я.

14 октября 2013 Ubr.ua
Податкова запрошує прийти і звірити квадратні метри

Податкова запрошує прийти і звірити квадратні метри. Відповідно до змін у Податковому кодексі, це варто зробити власникам квартир, площа яких перевищує 120 квадратних метрів. І тих, у кого будинок на 250 квадратів і просторіший. Менших осель не оподатковуватимуть. Новий закон діятиме з 2014 року. Ті ж, хто вже сплатив збір, можуть зарахувати ці гроші на наступний рік. Або повернути. Для цього потрібно написати заяву до податкової інспекції.

26 сентября 2013 Ubr.ua
Хрущовок не зноситимуть

Хрущовок не зноситимуть. Принаймні, у найближчі роки. За словами голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова, інвесторам просто не вигідно вкладати гроші у відповідні програми. Бо вони мають руйнувати цілі квартали з будинками часів СРСР. А натомість - зводити нові, куди згодом заселятимуть, зокрема, і мешканців старих квартир.

10 сентября 2013 Ubr.ua
У центрі Лондона зводять архітектурне диво майбутнього

Хотіли як краще, а вийшло, як завжди. У центрі Лондона зводять архітектурне диво майбутнього - хмарочос, який повністю вкритий скляними та дзеркальними поверхнями. Будівництво мають завершити лише наступного року, але дискусія навколо споруди вже розгорнулася неабияка.

04 сентября 2013 Ubr.ua
Оцінка квартири подешевшає

Оцінка квартири подешевшає. У півтора рази. Заявили у фонді держмайна. А саму послугу надаватимуть максимум за три дні.

04 сентября 2013 Ubr.ua
До Кабміну - з баняками

До Кабміну - з баняками. Сьогодні мешканці багатоквартирних будинків зберуться на акцію протесту під назвою "Із пустого в порожнє."

27 августа 2013 Ubr.ua
Відродження малосімейок

Відродження малосімейок. Мінрегіонбуд розробляє програму будівництва невеликих квартир для аспірантів та студентів.

22 августа 2013 Ubr.ua
Послуги ріелтерів подешевшають

Послуги ріелтерів подешевшають. Мінекономрозвитку підготувало новий законопроект.

22 августа 2013 Ubr.ua
Нові правила оцінки нерухомості наберуть дії 1 листопада

Нові правила оцінки нерухомості наберуть дії 1 листопада. Сьогодні цей термін набув чинності. Адже постанову кабміну про перенесення дати врешті опублікували в "Урядовому кур'єрі". Спочатку передбачалося, що із 1 серпня до кожної операції купівлі-продажу нерухомості мають додати документ про проведення оцінки. Це для того, щоб нотаріус виставив правильний рахунок для сплати податку. Та до цієї дати не всі оцінщики пройшли атестацію. І на ринку почався ажіотаж - ріелтери запевняли, що через дефіцит таких послуг їх вартість значно зросте.

05 августа 2013 Ubr.ua
Сплачений податок на нерухомість можна повернути

Сплачений податок на нерухомість можна повернути. Достатньо звернутися до регіонального управління Міндоходів за місцем проживання. Нагадаємо, за рішенням Верховної Ради сплату збору за нерухомість перенесли на 2014 рік. Тим, на кого він поширюватиметься і після внесення змін до Податкового кодексу, платіж можуть зарахувати на наступний рік.

31 июля 2013 Ubr.ua
Війна за Десятинний

Столичні активісти сьогодні спробували демонтувати паркан навколо одного з будівельних об'єктів у Десятинному провулку. Кажуть: тут нібито знищують історичне обличчя Києва. І намагаються звести споруду на підмурках палацу князя Володимира.

22 июля 2013 Ubr.ua
Вищий господарський суд дозволив споруджувати багатоповерхівку на Гончара

Будівництво скандальної багатоповерхівки на території буферної зони столичного заповідника Софія Київська продовжать. Це рішення Вищого господарського суду. Він відхилив скаргу прокуратури. Тим часом, мешканці навколишніх будинків обіцяють не відступати і позиватися до Верховного.

18 июля 2013 Ubr.ua
Оцінювання житла по-новому

У Києві за останній місяць зросла кількість продажів квартир на 25 відсотків. Така активність зафіксована вперше за останні п ять років. Купують навіть хрущовки й "панельки", які висіли в базах продавців ще з минулого року. Причина ажіотажу новий порядок оцінювання житла для оподаткування. Уряд пропонує враховувати не тільки ціну на квартиру, зазначену в договорі купівлі-продажу. А й оцінну вартість. Платити доведеться один відсоток від суми. З осені її визначатимуть лише фахівці, які мають спеціальні сертифікати. Якщо для ринкової ціни визначальними були чинники розташування об єкта, клас та якість самої споруди то чітких критеріїв для оцінної - немає.

15 июля 2013 Ubr.ua
Оподаткування орендодавців

Київська міськрада прагне регулювати мінімальну вартість винаймання столичного житла. У такий спосіб посадовці сподіваються змусити орендодавців сплачувати податки з отриманих доходів. За задумом депутатів, цифри коливатимуться, залежно від місця розташування нерухомості і цільового використання.

12 июля 2013 Ubr.ua
З 1 серпня оцінка житла подорожчає

З першого серпня оцінка житла подорожчає. В Україні почнуть діяти нові правила. Для сплати податків використовуватимуть не ринкову вартість помешкань, а оціночну. Вона ж може суттєво відрізнятися. Ринкову ціну формує розміщення житла та якість самої будівлі. Для оціночної - чітких критеріїв немає. Будинок в Києві, який коштує 100 тисяч доларів може оцінити і 10 тисяч гривень. До роботи допустять лише тих, оцінювачів, хто отримав сертифікат нового зразка. Однак швидко пройти навчання усі 10 тисяч таких спеціалістів, не зможуть. Вартість самих послуг оцінки зросте.

04 июля 2013 Ubr.ua
Уряд пропонує Раді скасувати дозволи на перепланування житла

Оббивати пороги кабінетів чиновників після перепланування свого житла не доведеться. Вирішили в Кабміні й підготували для законотворців свої зміни до Житлового кодексу. Урядовці прописали, як саме слід спростити процедуру переобладнання й перепланування приватного житлового фонду.

03 июля 2013 Ubr.ua
За рік ціни на заміське житло впали на 4%

Заміські будинки на Київщині дешевшають. Порівняно із травнем минулого року ціни впали на 4 відсотки. На вартість впливає віддаленість від міста і наявність інфраструктури. У Баришівському районі можна знайти дім за 480 доларів за квадратний метр. У Фастівському - на 40 доларів більше. А ось в Обухівському - високі розцінки і далі тримають. Заміські будинки дешевшають по всій Україні. На 4-5 процентів впродовж останніх трьох років. тенденція збережеться й на далі.

01 июля 2013 Ubr.ua
Перепланування без дозволів

Житлова безпека - на плечі громадян. Мінрегіонбуд має намір скасувати обов язкове узгодження перепланувань у житлових будівлях. Так уникатимуть бюрократії. Дозволи знадобляться, тільки якщо виникне бажання змінити так звані капітальні конструкції.

27 июня 2013 Ubr.ua
Чотири години забере реєстрація прав на квартиру чи будинок

Замість 65-шістдесяти-п"яти днів - чотири години. Саме стільки часу забере реєстрація прав на квартиру чи будинок. Зокрема, на вторинному ринку. Бо це справа не БТІ, а нотаріусів. Вони отримали доступ до єдиного електронного реєстру нерухомого майна. Тож більше не потрібно викликати працівника бюро технічної інвенатризації, аби той перевірив, чи робили перепланування. А далі отримувати витяги із реєстру і нестИ їх нотаріусам для посвідчення угоди. Останні роблять усе самі.

20 июня 2013 Ubr.ua
Українські багатії роками продають свою нерухомість

Ціни на неї не поступаються європейським, але пропозиція у нас значно перевищує попит. Ріелтери можуть роками шукати для таких апартаментів нових власників. Бо на одного покупця припадає три десятки посередників. За даними міжнародних консалтингових компаній, середня вартість одного елітного квадратного метра в Україні - близько восьми тисяч доларів. Проте багатії не цураються торгуватися. Чималій кількості покупців вдається скинути до половини заявленої ціни. А до кінця року, прогнозують фахівці ринку, розцінки на будинки та котеджі класу А знизяться на 10 %.

06 июня 2013 Ubr.ua
Українські багатії спродують свої маєтки

Українські багатії спродують свої маєтки. І купують палаци за кордоном. Нині, за даними консалтингових компаній, ціни на вітчизняну елітну нерухомість зрівнялися із іноземними.

06 июня 2013 Ubr.ua
Ціни на вторинному ринку житла продовжують знижувати

Ціни на квартири знизили. За різними джерелами, від 5 до 20 %. Здешевлення відбулося на ринку вторинної нерухомості. На це вплинуло зниження вартості житла у Київській та Одеській областях. Саме тут зосереджена майже половина всіх пропозицій на ринку нерухомості в Україні. Відчутно подешевшали апартаменти передусім у Полтавській, Харківській і Хмельницькій областях. В інших регіонах зниження розцінок незначне. Вартість квартир падатиме і надалі. Додають рієлтери. Пік припаде на середину осені. Передусім це стосується вторинного ринку столиці.

29 мая 2013 Ubr.ua
Як охолодити квартиру

Пекло на землі. Синоптики обіцяють цього літа понад 40 градусів. Розпечений асфальт, гаряче несвіже повітря - добре, якщо вдома є хоча б кондиціонер. А як рятуватися, коли немає? На вулиці - під сорок, а у вас немає кондиціонера. Охолодити квартиру можна і без хитромудрих технологій. Ірина знає багато народних методів. Найкраще - почати з вікна. Максимально захистіться від палючого сонця. Білі жалюзі, світло відбивна плівка або ж фольга у кілька шарів. Хоча згодиться і звичайна харчова. Вдень вікно краще не відчиняти - тільки запустите вуличну спеку. А ось увечері і вранці обов язково провітрюйте. Так трохи охолодите розпечені стіни. Килими з підлоги варто прибрати. Чим менше розігрітих об єктів у приміщенні, тим легше живим людям. На власну квартиру українець може назбирати за 8 років Ірина Околович , киянка : Коли на вулиці 40 дуже важко заснути. Не рятує нічого від жари, але на шовковій простині хоча б трішки легше . Остудити повітря вночі можна холодною водою. Як варіант - набрати у ванну якомога більше рідини. Ірина Околович , киянка : Двері потрібно залишити відкритими для того, щоб вологе повітря потрапляло в усю квартиру . А ще можна добре намочити рушника чи простирадло і повісити якомога ближче до ліжка. Ірина Околович , киянка : Вивішую її на двері і через 15 хвилин відчувається в кімнаті прохолода . Якщо у вас є вентилятор, можна зробити так, аби він ганяв не гаряче повітря, а холодне. Для цього знадобляться кілька пляшок води. Бажано, щоб рідина замерзла повністю. Ірина Околович , киянка : Ставлю біля вентилятора на рушник, щоб вода не скапувала на підлогу і включаю. За півгодини температура в кімнаті знизиться на кілька градусів . В Украине подешевели квартиры Охолоджену воду можна і просто порозставляти по кутках квартири. А коли нагріється, змінити на нову порцію з холодильника. А ще добре, коли шпалери у квартирі - блакитного відтінку. Прохолодні кольори викликають враження, що температура - нижча на 2-3 градуси.

28 мая 2013 Ubr.ua
На власну квартиру українець може назбирати за 8 років

На власну квартиру українець може назбирати за 8 років. І це за умови, що на покупку доведеться відкладати усю зарплату. В Украине подешевели квартиры Такі дані отримали аналітики, порівнявши середні оклади та ціни на однокімнатні квартири. Триваліше за усіх заощаджувати доведеться киянам одинадцять років. Одесити зможуть придбати власні квадратні метри за десять, а львів яни за дев ять з половиною. Найшвидше купити житло можуть луганчани. За підрахунками, їм вистачить чотири з половиною роки.

28 мая 2013 Ubr.ua
У столиці очікують обвалу вторинного ринку нерухомості

Восени цього року та взимку 2014-го у столиці очікують обвалу вторинного ринку нерухомості. Щоправда, зниження цін буде не таким помітним, як у кризових 2008-му 9 -му. Прогнозує голова Спілки фахівців з нерухомості Олександр Рубанов. Почти 80% рынка элитной недвижимости занимают квартиры Вартість квадрата опуститься до тисячі двохсот доларів, проти теперішніх тисячі шестисот. За словами ріелтерів зараз майже не укладають угод купівлі-продажу на "вторинному" ринку. Усі, в кого є кошти, прагнуть інвестувати в будівництво нового житла. Попит може відновитися не раніше ніж за три роки.

17 мая 2013 Ubr.ua
Інвестиції в квартири з метою оренди вигідніші, ніж валютні депозити

Купив квартиру - здавай. У рейтингу інвестиційної привабливості - нерухомість на другому місці. Після гривневих депозитів. Фінансисти пояснюють: купувати житло вигідно, якщо його віддати в оренду. Щомісячна платня навіть за однокімнатну квартиру перекриє низькі відсотки за валютними вкладами. Украинцам обещают вернуть налог на недвижимость Микола Івченко, експерт фінансового ринку : " Прикиньте - 70 тис кв. . Аренда - 500 долларов. Получается доходность 8, 6%. Это больше чем средний депозит в долларах, больше чем 7%. Примерно так".

22 апреля 2013 Ubr.ua
З 2020 року панельні будинки стануть проблемою для України

Криза на ринку нерухомості. З 2020 року панельні будинки стануть справжньою проблемою для України. Архітектори прогнозують - деякі будинки почнуть завалюватись. Катастрофа на ринку нерухомості. Після 2020-го року деякі споруди почнуть завалюватися. Прогнозують архітектори. 40 відсотків житлового фонду України - панельні будинки. Щоб люди мали квартири, їх зводили швидко, але не на віки. Це мали бути тимчасові помешкання. Багатоповерхівки пізніше хотіли змінити на довговічніші. Будівельні комбінати виготовляли стіни а подекуди й кімнати. За кілька років на пустирях виростали цілі квартали. Индустриальное жилье будет на 20-30% дешевле других предложений, эксперт Ілона Ковч, журналіст : Будинок як конструктор. Готові конструкції на самому майданчику просто складали докупи. Однак терміни підганяли і вимог дотримувались не завжди. Тож до свого сторіччя витвори радянських будівельників можуть і не дотягнути. Тим більше, якщо в будинку робили самовільні перепланування . Однотипні будинки прикрашають спальні квартали в країнах колишнього соцтабору. Позбутися таких шедеврів архітектури важко. Усі квартири приватні і відселити жителів навіть одного будинку юридично складно. Однак у Європі такі споруди підтримують в нормальному функціональному стані. Проводять усі необхідні заходи з утеплення та енергоощадності. У нас же про капітальні ремонти лише мріють. Олег Гречух, архітектор : Труби, каналізаційні, водопровідні, опалення, вони менший термін мають тому що вони по іншому експлуатуються, потрібен капітальний ремонт, звичайно, що якби була програма оновлення цих будинків, такого підтримання їх в нормальному стані вони би могли і довше служити . Якщо власники конкретної квартири її відремонтували та замінили сантехніку це не рятує їх від халепи із загальними комунікаціями. Тож таке житло і дешевше продають. Топ-5 самых дешевых квартир Киева Андрій Гусельніков, експерт ринку нерухомості : То жилье которое панельное где-то в среднему 2700 долларов квадратный метр это по Печерську, то жиль', которое монолитно-каркасное . 2900 видите как отличается как минимум на 200 долларов квадратный метр стоит дороже . В інших районах столиці різниця у вартості панельок та монолітно-каркасних споруд коливається від 3 до 10 відсотків. Однак зекономивши можна потім програти на ремонті. Обираєте стару квартиру - поцікавтеся станом усього будинку. До того ж краще не у власника чи ріелтера. А у спеціалістів.

18 апреля 2013 Ubr.ua
Купив житло, а будинок сповз під землю

Квартира під землю. Ви сьогодні купили помешкання, а будинок завтра з'їхав. Лише у столиці життя сотень людей перебуває у небезпеці через загрозу зсувів. Вони поступово з`їдають київські землі. Як розпізнати небезпеку, дізналася Юлія Шост. Купив житло, а будинок сповз під землю. В Україні такі випадки непоодинокі. Цей зсув стався у Дніпропетровську 97-го року. Сильна злива призвела до утворення ями, в якій тривалий час збиралася вода з несправної каналізації. Тоді під землю пішла багатоповерхівка, школа і два дитсадки. За останні роки тут піднявся рівень ґрунтових вод, тож фахівці побоюються, що трагедія може повторитися. Київ. Цей перекошений будинок, що поблизу Повітрофлотського мосту, звели над руслом річки Либідь. Років 20 тому почав нерівномірно просідати його фундамент. У такому стані об єкт перебуває досі. А це співробітники СУПРу зміцнюють схил в урочищі Гончари-Кожем`яки, що почав сповзати після танення цьогорічного снігу. Зовсім поруч дорога сучасна забудова. Мешкати у таких домівках страшно, а позбутися проблемного житла надзвичайно складно. Багатотарифні лічильники рахують не лише кількість, а й температуру води Олександр Андрєєв, керівник агентства нерухомості : Конечно же слух или какое-то там подобие слуха естественно влияет сразу на спрос в этом доме конкретном в каком-то урочище или районе. Понятно если люди продают, цена сразу снижается, сразу же реагирует мгновенно. Просто не продается. Кто оценивает здраво, тот просто не покупает . Ризики зсувів і пливунів існують не лише у горбистому Києві, а й багатьох інших містах. Однак там мешкає багато людей. Утім, щоб не перейматися за власне життя і вкладені капітали, під час купівлі нового помешкання треба бути пильним. Оглянувши вподобану квартиру, необхідно роздивитися весь будинок і прилеглі території. Зокрема, оцінити стан цоколю і мощення у подвір`ї. Вони першими сигналізують про проблеми, які є під землею. Георгій Духовичний, архітектор : Коли ви бачите якісь провали в мощенні, якісь провали в благоустрої, якісь тріщини і виражені місця деформування змін в зоні цоколя - це ознаки того, що якісь проблеми з ґрунтами навколо цього буднику можуть мати місце . Якщо у квартирі можна зробити косметичний ремонт і приховати, наприклад, тріщини, які пішли по стінах, то про маскування проблем у технічних приміщеннях думати нікому. Вони можуть видати справжній стан справ у будинку. Самые дорогие квартиры Одессы Юлія Шост, журналіст : Про будинок можна багато розповісти його підвал. Але якщо немає можливості туди спуститися, треба принаймні оглянути його підвальні вікна. Наприклад, з цього відчувається запах плісняви і сирості. Це говорить про те, що або в будинку проблеми з комунікаціями, або там постійно стоїть вода . Маєте зайві гроші, проконсультуйтеся у архітекторів. Вони допоможуть оцінити імовірність зсувів та ризики вподобаної оселі. Ще можна спробувати дістати такі відомості самотужки. Наприклад, звернутися з інформаційним запитом до місцевого управління протизсувних робіт. Ці підприємства володіють даними про зсувонебезпечні ділянки та існування пливунів. Або до державної архітектурно-будівельної інспекції. Микола Дьомін, архітектор : Конечно, там накапливаются архивные материалы и в общем они и ответственность за это несут и могут консультации дать. Ну и работают там опытные люди, которые город знают, и могут прогнозировать из собственного опыта . Квартира от государства для молодой семьи. Что можно ожидать в 2013 году? Головне, не лінуватися і перевіряти інформацію з різних джерел. Насправді корисні відомості можна отримати навіть від випадкових людей. Як варіант, поспілкуватися із мешканцями навколишніх будинків.

17 апреля 2013 Ubr.ua
Видання Forbes.ua склало рейтинг найдорожчої нерухомості

Ліжко-місця за мільярди доларів. Видання Forbes.ua назвало двадцятку багатіїв-власників найдорожчої житлової площі у світі. У п'ятірці і наш олігарх Рінат Ахметов. У Монако звели найдорожчий будинок у світі - Odeon Tower Найдорожчі апартаменти на планеті. Очолює рейтинг індійський мільярдер Мукеш Амбані зі статком у 21 із половиною мільярд доларів. Він звів хмарочос на 27 поверхів із паркінгом і майданчиком для гелікоптера. Об єкт оцінюють в один мільярд доларів. На другому місці опинився будинок американського товстосума Лілі Сафра. Історичну споруду оцінили у 1 мільйон 200 тисяч доларів. Villa Leopolda, що у Франції, зведений бельгійським королем Леопольдом II на початку минулого століття для своїх численних коханок. До переліку також потрапив американець Айра Реннерт, сталевий магнат Лакшмі Мітталу який же рейтинг без українців. П*яту сходинку посідає Рінат Ахметов. Він придбав собі оселю в Лондоні. Усього за ... 221 мільйон доларів. Трирівнева квартира розташована у Найтсбріджі - фешенебельному районі столиці Британії. Где самые дорогие квартиры в Украине Найщедрішим олігархом виявися мільярдер Берні Екклстоун. Чоловік купив розкішні особняки своїм донечкам, які коштували приблизно 100 мільйонів доларів кожен.

04 апреля 2013 Ubr.ua
Українські багатії просять за особняки більше, ніж зірки

Їх будинки точно не затопить. Мій дім - моя фортеця. Для багатьох українців це далеко не перебільшення. Вони купують будинки поблизу Києва за мільйони доларів. Останнім часом таких пропозицій на ринку помітно побільшало. За що саме просять захмарні суми - далі у сюжеті. Теперь завладеть чужой квартирой невозможно, - Укргосреестр Українські товстосуми просять за маєтки більше, ніж голлівудські зірки. Будинок площею 1200 квадратів у Конча-Заспі оцінили у 15 мільйонів доларів. Двоповерховий дім із тенісним кортом, російською та римською лазнями і двома басейнами розташований на ділянці 1 гектар, є вихід до Дніпра. Приміром співачка Крістіна Агілера у 2011-му продала не меншу садибу в Беверлі -Хілз лише за тринадцять з половиною мільйонів. Українські ріелтери кажуть: захочете брати - ціну скинуть. Сто - двести тысяч, я думаю, это в порядке вещей сейчас на такой цене уступить. Если вы больше предполагаете, то не знаю, надо уже с хозяевами говорить . Є у нас і набагато дорожчі об єкти. Їх продають на закритому ринку. Інформація звідти - широкому загалу не доступна. Сергій Степенко, аналітик консалтингової компанії : Если раньше в основном большие дома продавались быстро, максимум срок экспозиции был год, и их было выгодно продавать через закрытые агентства недвижимости, кто-то друг другу, своим предлагали. То сейчас количество потенциальных клиентов сильно уменьшилось. и у тех же агентств, которые занимаются только элитной недвижимостью, у них просто-напросто нет доступа ко всем группам . Страны, где за покупку недвижимости можно получить гражданство Найчастіше українці купують елітні будинки вартістю 1-3 мільйони доларів та з ділянками 20 соток. А вартість шикарних квартир стартує від 600 тисяч умовних одиниць. Головне, на що орієнтуються під час вибору, - зручне місце розташування, хороші сусіди і велика площа. Привабити може і хороша знижка. Лора Кім, агент із продажу елітної нерухомості : Если сравнивать с 2008 годом, т. е. пик, когда у нас были максимальные цены, примерно цены сейчас на недвижимость в целом, они снижены где-то на 40-50%. Очень сильно, собственники, которые сейчас продают жилье, они тоже снижать не хотят. Они предпочитают сдать в аренду, выждать . За прогнозом експертів, до кінця року ціни на елітне житло будуть стабільні. Або знизяться ще на кілька відсотків.

02 апреля 2013 Ubr.ua
Передмістя Києва активно забудують житлом економ-класу

Передмістя Києва активно забудують житлом економ-класу. В столиці ж зводитимуть в основному офісні, торгово-розважальні центри та помешкання преміум- сегменту. Це станеться, коли в Києві подорожчає земля та зросте попит на офісні приміщення. Цены на недвижимость в ближайшее время меняться не будут За оцінками фахівців ринку, процес почнеться років за десять. А ось у Москві він уже триває. Вартість наділів там злетіла в рази за останні кілька років. Тому в російській столиці вигідніше споруджувати офіси, а житло будують на околицях.

19 марта 2013 Ubr.ua
У Києві продали найдорожчу квартиру - за $ 580 000

Квартира за 570 тисяч доларів. Найдорожче житло, яке за лютий продали у столиці. Це трикімнатні апартаменти площею 140 квадратів із вишуканим ремонтом та гарними краєвидами з вікон у центрі Києва. Самый надежный рынок недвижимости А загальний обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість сягнув понад три з половиною мільйони доларів. За словами ріелтерів, покупці найбільше звертають увагу на вік і якість будинку, видові характеристики, а вже далі - на місце розташування.

14 марта 2013 Ubr.ua
В елітному столичному будинку кілька квартир перетворили на гуртожиток

Купив квартиру, сам її перепланував і греби гроші лопатою. Підпільні гуртожитки в Україні в звичайних багатоповерхівках ростуть як на дріжджах. Постійний шум, гори сміття та крадіжки - сусіди в одному зі столичних будинків збунтувалися. У прокуратурі діяльність підпільних хостелів визнали незаконною. Та власнику приписи не указ. Гуртожитків у будинку тільки побільшало. У цій елітній багатоповерхівці, що на столичній вулиці Срібнокільській, квартира коштує в середньому мільйон гривень. Проте й така ціна не гарантує вам добропорядних сусідів. Бо на сходах або за стінами щодня нові люди - мешканці гуртожитку. Нелегального. Как старую коммуналку превратить в современную квартиру Валентина Михайлівна, мешканка будинку : Или в квартире живет 3-4 человека, или 15 в одной квартире. Нагрузка на лифт на все на свете. Кража не возобновились, а начались, ну и разные люди, есть порядочные, а есть, неизвестно. Люди, которые этим занимаются - им только бы деньги. Здесь и мусор летит с окон, и пакеты, и окурки и что хотите . Одна справа, коли люди один одного знають, а коли такий прохідний двір скажемо. Звичайно і дітей небезпечно залишати на вулиці . Мешканці - проти сусідства із гуртожитками. Збунтувалися - вивішували оголошення, збиралися на зустрічі, потім вирішили до підпільного хостелу нікого не пускати. Проте молодики спортивної статури до свого тимчасового помешкання таки пробилися. У КМДА від будинку відхрестилися, мовляв він на утриманні приватної структури. Але дозволу на відкриття там гуртожитках ніхто не давав. Під гуртожитки надають спеціально споруджені або переоблаштовані для цієї мети житлові будинки. Переобладнання провадять з дозволу виконавчого органу обласної, міської ради. Відповідно до розпорядження Дарницької райадміністрації у місті Києві гуртожитків у житловому будинку № 1 на вул. Срібнокільській не зареєстровано. В феврале украинцы купили в Киеве жилье на $34 млн. 170 тыс. Уляна Дрючкова, журналіст : Їх закривають, а вони ростуть, наче гриби після дощу. В цьому елітному багатоповерховому будинку сусіди уже кілька місяців зсушені вживатися із багатолюдними гуртожитками. І хоч у прокуратурі визнали - таке перепланування квартир незаконне - хостелів після цього лише побільшало . Телефонуємо до адміністраторки одного з гуртожитків. За сімдесят гривень мені пропонують зайняти ліжко в шестимісній кімнаті. Сергій, мешканець будинку : Условия отличные, все абсолютно есть. То есть все чисто, аккуратно. Консьержка внутри квартиры, порядок, никакого алкоголя. Я фильтрую клиентов, я меня ни алкоголиков, ни наркоманов, ни проституток Та мешканці - протилежної думки. Тим часом вірус перепланування квартир на гуртожитки вже шириться Києвом. Поодинокі хостели з"являються і в будинках інших районів. Адвокати пояснюють - правда стовідсотково на боці мешканців. Адже дозволу на відкриття гуртожитку у своєму будинку вони не давали. Віталій Крупельницький, адвокат : В таких ситуаціях жильцям необхідно звертатися до дільничного міліціонера та або органів прокуратури. Бажано з письмовими заявами про встановлення та усунення фактів порушення. Міліція та прокуратура мають відреагувати на звернення протягом 10 днів та усунути таке правопорушення . Район Киева с самыми дешевыми квартирами в феврале Колективний лист краще, ніж скарга від однієї людини. Можна писати і податківцям. Аби утримувати хостел, власник житла має бути зареєстрований підприємцем і сплачувати збори. Допоможе і звернення до СЕС через порушення норм проживання. У мешканців будинку на Срібнокільській вся паперова тяганина уже позаду. За власні кошти почали навіть охоронців наймати. Але українське законодавство для господаря квартири, схоже, не аргумент. Віталій, працівник житлово-експлуатаційної організації : Ніхто їх не закриє, тому що є там криша хороша. Знаходиться навіть за межами України .

07 марта 2013 Ubr.ua
У столиці заманюють покупців дешевими квартирами

Хитрі квартири. Житло у новобудовах столиці дешевшає мало не щодня. Принаймні про це свідчать рекламні оголошення, які розклеюють у громадському транспорті. Уже можна зустріти пропозиції по 6 і навіть по 5 тисяч гривень за квадрат. Хоча іще рік-півтора тому просили по 8-10. Дешеві квартири лише у мишоловці. На ринку столиці пропонують придбати нове житло чи не за половину середньої вартості. Оголошення рясніють акційними пропозиціями із великим терміном розрахунку та низькою ціною на квадрат. Але виявляється: усе це лише рекламний хід. Чего ожидать от рынка жилой недвижимости в марте Анатолій Топал, віце-президент Асоціації управляючих нерухомістю : Ви можете приїхати до відділу продажів і побачите, що така квартира існує, але в майбутньому, або на останньому поверсі того корпусу, який може бути, через пару років виросте із землі. Основна мета цих усіх акцій - це вас привести до відділу продажів . Найчастіше невисоку вартість встановлюють на квартири, розташовані на першому та останньому поверхах, або ж кутові, що холодніші за решту. Також за низькою ціною продають оселі великого метражу - чотирикімнатні і більше, за які потрібно одразу викласти кругленьку суму. Чи наводять в оголошеннях акційні пропозиції на обмежену кількість помешкань. А коли потенційний покупець звертається, виявляється, що їх уже продали. В Украине дорожает вторичная недвижимость Менеджер відділу продажів компанії-забудовника : На даний момент така ціна від забудовника: 5800 - на шостому поверсі, 6800 - на всіх інших поверхах. Кількість, звичайно, обмежена. Якщо ви приїдете, і квартир уже не буде, то по 5800 ціни такої вже не буде. Приїжджайте в офіс, я на всі питання ваші буду відповідати і проконсультую . Нерідко такі дешеві квартири розташовані не в самій столиці, а за її межами, де дуже погані комунікації. І цим обов язково одразу слід поцікавитись. Фахівці кажуть: зараз у Києві ціни стартують від 8 тисяч гривень за квадрат. Усе, що менше - має насторожити. Іпотека потроху дешевшає - зараз її надають у середньому під 20% річних Олеся Перчак, керівник відділу продажів та маркетингу компанії-забудовника : Цена, которая ниже диапазона 8 тысяч гривен, она более присуща проектам в пригороде города Киева. По нашей оценке и по аналитике, которую мы проводим, предложение в городе Киеве в сегменте 6 тысяч гривен на сегодняшний день отсутствует . Також потрібно бути дуже обережними, купуючи квартиру на виплат. Бо часто забудовники пропонують дешеві кредити лише на кілька перших років. А далі ставки можуть сягати 14-ти відсотків. Та в договорі це прописують дрібним шрифтом.

05 марта 2013 Ubr.ua
Іпотека потроху дешевшає - зараз її надають у середньому під 20% річних

Іпотечні ставки в гривнях з початку року знизили в середньому на піввідсотка. А до кінця 2013-го можуть зменшити ще майже на 3 проценти, кажуть банкіри. Забудовники ж пропонують розстрочку або навіть оренду з правом викупу. Зараз іпотечні кредити надають близько 25 банків. Та брати їх люди не поспішають, бо переплатити за житло доведеться удвічі. У банков массовые проблемы из-за новых правил регистрации прав на недвижимость Василь Невмержицький, заступник голови правління комерційного банку : Объемы кредитования коммерческими банками программ, связанных с приобретением жилья, на текущий момент снижаются. И параллельно снижается и стоимость ресурса по кредитованию данных проектов. К концу года мы ожидаем снижения стоимости кредитования где-то на 1-2,3 пункта . Альтернатива - розстрочка від забудовника. Середній рівень ставок - близько одинадцяти відсотків. Інша перевага - менш жорсткі вимоги до позичальників. Але й термін кредитування майже вдвічі менший ніж у банків - до 10 років. Скоро ж на ринку з'явиться нова послуга. Олеся Перчак, керівник відділу продажів та маркетингу компанії-забудовника : Мы планируем в ближайшее время запустить некую альтернативу рассрочке - аренда с правом выкупа. Законодательно эта программа разрешена уже с 2010-го года, но, к сожалению, на сегодняшний день ни один застройщик не предлагает такую программу. На нашу точку зрения, в эконом-сегменте, она будет очень успешна и интересная нашим покупателям . Льготную ипотеку делают доступнее Поки що ж, коли не маєте де тимчасово пожити, то краще взяти кредит у банку на вторинне житло, кажуть фахівці. Бо новобудови майже завжди здають із затримкою. Якщо ж хочете нову квартиру - найкращими вважаються програми із першим внеском у половину вартості помешкання. Артур Пилипчук, директор агентства з нерухомості : Я бы рекомендовал все-таки 50% своих денег, 50% - заемных. И стараться на максимально длительный срок . Через іпотечні позики кількість розлучень скоротилася на чверть Кілька банків пропонують кредити на купівлю нового житла під заставу старого. Взяти такі можна у середньому на десятиліття під 25 відсотків річних. Розмір першого внеску становить від 25 до шістдесяти процентів.

05 марта 2013 Ubr.ua
30-50 тисяч дешевих квартир будуватиме держава щороку

Житло стане доступнішим. Запевняє віце-прим єр міністр Олександр Вілкул. І обіцяє здавати за рік 30-50 тисяч квартир. І все завдяки індустріальному методу. Цены на квартиры в новостройках эконом-класса продолжают расти 30-50 тисяч дешевих квартир будуватиме держава щороку. Якщо перейдуть на індустріальний метод будівництва. Його використовували ще в радянські часи. Це такий своєрідний принцип конструктора. Тобто великі деталі виготовляють на буд комбінаті, а на самому майданчику готові конструкції за допомогою крана просто складають докупи. Метод дозволяє зводити житло в короткі строки і за будь-якИх погодних умов. Архітектори зауважують - буд комбінати не готові масово випускати потрібні матеріали. Олег Гречух, архітектор : Ті комбінати які є вони зараз або обладнання зношене, або продане на металобрухт аби віддане якимось приватним структурам, тобто воно вже не якісь є такі не відворотні процеси які дуже важко повернути . Економічну вигоду можна отримати, лише якщо оселі зводитимуть цілими мікрорайонами, тобто буд комбінати завантажать на повну. До того ж, аби ці масиви були придатні для життя, там має бути повністю запланована інфраструктура школи, дитячі садки та місця відпочинку. На зведення таких районів потрібен не один бюджет країни. Цьогоріч же для профільного міністерства зменшили фінансування. В феврале рынок недвижимости не проявил активности Андрій Гусельников, експерт ринку нерухомості : Всего лишь два процента от вот этой сумы бюджета, то есть нам не надо строить нам надо наверно чем-то другим заниматься судя по логике которая заложена в стратегию развития страны . На усі 4 держпрограми зведення доступного житла виділили всього 450 мільйонів гривень. Із такими грішми говорити про масове будівництво за індустріальним методом просто не доводиться.

01 марта 2013 Ubr.ua
Компанії почали страхувати первинний ринок нерухомості

Сумніваєтесь у власному забудовнику? Застрахуйте свої ризики. І приготуйте кілька тисяч доларів. Профільні компанії пропонують нові послуги. Утім фахівці кажуть: вони погоди на ринку нерухомості не зроблять. Не впевнені, що Вашу квартиру вчасно здадуть в експлуатацію? Можете застрахуватися від подібних ризиків. Кілька компаній уже почали надавати послуги на первинному ринку нерухомості. Поліс оформлюють, як правило, на півроку. Утім його ціна навряд чи вам сподобається. В Украине сократиться количество оценщиков для целей налогообложения недвижимости Олена Лоскун, журналіст : Такий поліс обійдеться від 2 до 4% від вартості житла. Скажімо, якщо ви захочете придбати квартиру у багатоповерхівці за 100 тисяч доларів, доведеться віддати страховим компаніям мінімум 2- максимум 4 тисячі доларів. Якщо захочете продовжити термін дії договору, віддасте аж 8 тисяч доларів . А ще можна убезпечитись від повного зупинення будівництва. Фахівці підрахували: подібних об'єктів в Україні аж 4 тисячі. Деякі простоюють ще з 90-х років. За такий поліс візьмуть від трьох до десяти відсотків від вартості квартири. Якщо її так і не збудують у терміни, зазначені в договорі страхування, вкладені кошти повернуть у повному обсязі. А ось із житлом можете розпрощатися назавжди. Олександр Залєтов, заступник голови ради ліги страхових організацій : Страхова компанія більше ризикує. Тому що вартість інвестицій може бути достатньо високою. Але підстраховується компанія наступним: якщо такий об єкт і буде запущений в експлуатацію, то страхова компанія буде власником такого приміщення, якщо воно добудується колись . "Киевгорстрой" отказался строить в регионах недвижимость Фахівці кажуть: подібні поліси погоди на ринку не зроблять. Занадто дорогі. Тож буму на будівництво квартир і тим паче їх подешевшання не очікують. І припускають: подібне убезпечення купуватимуть лише ті, хто уже має дах над головою. Артур Пилипчук, директор агенції нерухомості : Якщо у вас є житло, є вільні кошти, ви хотіли б їх інвестувати, щоб поліпшити умови, то можна дивитися дійсно у бік інвестування в первинний ринок - тобто в будівництво. І навіть якщо буде затримка зі здачею об єкта в експлуатацію, то це несуттєво вплине на вашу якість життя. В Киеве увеличилось число предложений по продаже залоговой недвижимости Якщо все ж зважитесь придбати поліс, прискіпливо обирайте страховика. Бо ті часто водять клієнтів за носа, зволікаючи із виплатами. Тож перед тим, як підписувати договір, порадьтеся із юристом та почитайте відгуки про компанії на форумах.

08 февраля 2013 Ubr.ua
За рік у столиці побільшало величезних елітних осель

За рік нове житло у столиці подорожчало майже на 7 відсотків, а старе - на понад 4. Такі дані консалтингових компаній. Водночас за ціною звичайної однокімнатної квартири у Києві можна придбати набагато кращу в Іспанії, Болгарії, Німеччині чи на Кіпрі. Але розташовані вони будуть не у великих містах, а на периферії. Лофт-резиденции: популярное жилье для современной элиты У столиці за рік побільшало величезних елітних осель. В обмін на понад 11 мільйонів доларів можна стати власником восьмикімнатного дворівневого пентхауса. Підрахуємо, скільки ж треба збирати простому громадянинові із середньою зарплатою 475 доларів, щоб його придбати. Якщо почати відкладати гроші вже зараз, купити ці апартаменти вдасться приблизно до кінця 4412-го. А ось на звичайну однокімнатну квартиру вартістю приблизно 85 тисяч доведеться економити на всьому понад 15 років. Експерти кажуть: за таку ж суму можна купити навіть краще житло у Болгарії чи на Кіпрі. Олександр Артимюк, директор представництва компанії з продажу житла : В Болгарии за эту сумму вы можете купить 2-комнатную квартиру на популярном Солнечном Береге и на Золотых Песках. Это, в принципе, вполне доступная квартира будет ремонтом, с кондиционерами, с мебелью. На Кипре это не топовые регионы, это не первая линия. Это, скажем так, курортные города, которые сезонный характер имеют . Приблизно в однаковій ціновій категорії з Києвом зараз нерухомість Туреччини. Приміром за 85 тисяч доларів там можна придбати квартиру площею 70-80 квадратних метрів або трохи більший приватний будинок. Значно подешевшало житло і в Іспанії. За рік - на понад 11 відсотків. Маючи до 100 тисяч умовних одиниць, можна стати власником оселі в будь-якому місті чи на курорті, за винятком Мадрида і Барселони. Є й набагато вигідніші пропозиції. Цены на Киевскую вторичку замерли Андрій Гусельников, директор консалтингової компанії : Там квартиры считаются не так, как у нас, - однокомнатная-двухкомнатная. Там по спальням. Если одна спальня и зал - это считается однокомнатная квартира. Две спальни и зал - это двухкомнатная квартира можно приобрести на побережье порядка 40 тысяч долларов . Доступні пропозиції можна знайти навіть у Німеччині. Приміром, у Шенебергу - одному з престижних районів Берліна, є однокімнатні квартири по 60 тисяч доларів, хоча й у ненових будинках. Та щоб купити житло за кордоном, потрібно оформити необхідні документи. Насамперед - взяти у податковій свідоцтво, що ви отримали доходи легально і сплатили з них усі збори. Також необхідно одержати дозвіл Нацбанку. Олександр Артимюк, директор представництва компанії з продажу житла : Оформляется как разрешение на оформление инвестиций. И с этим разрешением потенциальный покупатель приходит уже в свой банк, где он обслуживается, где у него счет. И это будет основание для того, чтобы он перечислил деньги к продавцу . Берлускони обещает возместить налог на недвижимость наличными Окрім того, у деяких країнах ЄС зараз можна отримати посвідку на проживання, інвестувавши в нерухомість певну суму. Приміром, в Іспанії це 150 тисяч євро. На Кіпрі - 300 тисяч, але незабаром її планують зменшити. До того ж, купивши там житло, можна отримати довгострокову візу.

06 февраля 2013 Ubr.ua
Де у Києві квартири по 7 тисяч за квадрат?

Мінрегіон показав, де у Києві квартири по 7 тисяч гривень за квадрат. Саме таку вартість вимагають у забудовників, які беруть участь у програмі трьохвідсоткового кредитування житла. Один з таких домів на Позняках. Дата введення у експлуатацію липень 2013. П ята частина осель братиме участь у соціальних проектах влади. ВІДЕО: Як отримати "доступне житло"? Зараз будинок готовий лише на третину, але вже за рік тут житимуть перші сто сімей, які візьмуть участь у програмах "доступного житла". Відео: Президентська програма "Доступне житло" заморозила всі подібні кредитні програми Навіть попри низьку для Києва ціну. Забудовники охоче погоджуються на соціальні квартири. Кажуть: такі низькі відсотки іпотеки дозволять малозабезпеченим сім"ям теж придбати житло. Помешкання у новобудовах розпродаватимуть швидше. А це означає, що галузь отримає додатковий прибуток. Щоправда, низька вартість не дозволяє враховувати ризики будівництва. Ігор Кушнір, президент компанії забудовника: Все риски, которые будут появляться в процессе работы неучтенные это уже будет выходить за эту себестоимость ну и мы будем стараться этого не допускать. 7 тысяч гривен это рентабельность очень-очень маленькая . Хочете іпотеку - треба заробляти 5 тисяч - Азаров Доки житло активно будують, Кабмін розширив коло потенційних учасників програми. Раніше це були лише "Черговики". Але ті й досі сподіваються на безкоштовні квартири, тож платити навіть частини суми - не хочуть чи не можуть. Та й мінімальна планка місячних прибутків у 7 тисяч гривень виявилася зависокою. Тому зараз взяти участь у програмі може кожен, хто бажає. Олександр Непомнящий, директор департаменту розвитку будівництва мінрегіону: Если сейчас пересчитать то 7 тысяч гривен, ну это я взял побольше потому как колеблется, то каждый член семьи должен получать по 3 с половиной тысячи гривен . Усім по квартирі до 2023 року - чергова обіцянка Азарова чи квартирне питання таки вирішать? Масово підписувати контракти на тривідсоткОве кредитування мають почати найближчим часом. Чекають лише ухвалення низки документів Мінфіном і Мінекономіки. Денис Паладій, Кирило Ліхачьов, Телеканал UBR.

28 мая 2012 Ubr.ua
Азаров пообіцяв розселити всіх українців за 10 років

Житлова черга зникне впродовж 10 років. Обіцяє прем'єр Микола Азаров. Завдяки доступній іпотеці. Програма компенсації відсотків державою вже стартувала. На Сумщині уклали першу угоду. Міжвідомча комісія затвердила перелік понад тисячі помешкань, які можна придбати за дешевими кредитами. Вже цього року позики під 3 % отримають 30 тисяч сімей. Надалі щорічно в уряді хочуть розселяти до 200 тисяч родин. Нині в офіційній квартирній черзі стоїть майже 1,5 мільйона людей. Дивіться також: Отримати дешеву іпотеку нереально Микола Азаров, прем єр-міністр України: Вже зараз можуть вибирати квартири мешканці Крима, Волинської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Сумської. Харківської і Чернівецької областей згодом ми вийдемо на кредитування 100-200 тисяч сімей щорічно . Дивіться також: Президентська програма "Доступне житло" заморозила всі подібні кредитні програми

17 мая 2012 Ubr.ua
Отримати дешеву іпотеку – нереально

Банки не дають дешевої іпотеки. Державна програма вже мала запрацювати. Але отримати позики під 3 % річних українці поки що не можуть. В Ощадбанку виданню "Коментарі" повідомили: оформити заявку на державну іпотеку - неможливо. Бо механізму кредитування не розробили. Він з'явиться не раніше червня. Нагадаємо, державна іпотека під 3 проценти річних розрахована на людей, які перебувають у квартирній черзі. Таких понад мільйон. Щоб отримати пільговий кредит, треба мати 4 тисячі гривень сукупного доходу щомісяця, запевнив напередодні Микола Азаров. Але фінустанови наполягають сім я повинна отримувати не менше ніж 8-10 тисяч. Дивіться сюжет: Перша дешева іпотека знайшла власників Ольга Струкова, комерційний директор рекрутингової агенції: Если сукупный доход 4 тысячи, делить его. Две тысячи - официальная зарплата после ВУЗа даже без опыта работы, реально устоится. Нужно снимать квартиру, пока они возьмут кредит на квартиру и зарабатывать деньги долгие годы на то, чтоб жить .

17 мая 2012 Ubr.ua
Оренда нових офісів до кінця року подешевшає

Оренда офісів дешевшатиме. Адже до кінця року в столиці мають здати в експлуатацію близько восьми нових центрів. Щоб привабити клієнтів, забудовники зменшуватимуть ціни та йтимуть на різноманітні поступки. Приміром, протягом кількох років робитимуть знижки. Юлія Бадюл, співробітник департаменту офісної нерухомості приватної компанії: Собственники в первую очередь готовы обсуждать возможность отделки офисных помещений конкретно под каждого арендатора. Также готовы работать со своей инфраструктурой - готовы открывать кафе, салоны красоты, столовые для сотрудников и, опять же, не забывать о парковке . Зараз щомісячні ставки на оренду найкращих приміщень - від 38 до 45 доларів за квадрат. Менш якісні об'єкти обходяться у 23-35 умовних одиниць, а непрофесійні коштують до 25-ти. Віктор Оборський, керівник департаменту стратегічного консалтингу української торгової гільдії: Учитывая, что ввод нового предложения до конца 2012-го года может составить порядка 270 тыс. квадратных метров, что составляет около 25% существующего рынка офисных площадей города Киева, для новых объектов. Коррекция ставки аренды офисных помещений может достигать 10-ти, в некоторых случаях 15% в сторону уменьшения . Зараз у столиці є офіси загальною площею мільйон 200 тисяч квадратів. Але близько 11% із них пустують. Бо багатьох клієнтів не влаштовує якість та розташовування приміщень. А основні орендарі зараз - фармацевтичні та ІТ-компанії, а також банки. Наталія Андрічук, Андрій Скорик. Телеканал UBR.

16 мая 2012 Ubr.ua
Перша дешева іпотека знайшла власників

У Мінрегіоні визначили перші квартири програми дешевої іпотеки. Усього їх 542. Цей список відправили банкам, які братимуть участь у кредитуванні. Житло виділили на 16 об'єктах у Полтавській, Сумскій, Чернівецькій, Волинській, Запорізькій областях та в Криму. Програму Уряд схвалив 3-го травня. Планують видати 30 тисяч позик на 15 років. Ставка не перевищуватиме 16 відсотків, з яких 13 компенсуватиме держава. За розрахунками експертів, це дозволить залучити в будівельну галузь 10 мільярдів гривень інвестицій.

14 мая 2012 Ubr.ua
Будівництво гальмують "паперові" проблеми

Каменем спотикання на будмайданчику стають договори про оренду землі. Адже їх оформлення зазвичай необґрунтовано затягують: від семи місяців до понад року. Будівельники кажуть, що, навіть коли вже є рішення про виділення ділянки, багато часу забирають реєстрація права власності та інші платні адміністративні послуги. Це стає причиною гальмування самого будівництва. На собівартість спорудження впливають і рішення місцевої влади про оренду землі. Приміром, за розташовані поряд площі просять чомусь різну плату або висувають дивні додаткові вимоги. В АМКУ взялися розібратися у ситуації та покарати винних. Лариса Колісник, заступник голови АМКУ: Пеня, наприклад, одному забудовнику взагалі в договір не ставиться розмір пені, іншому - малесенький, а ще іншому - по максимуму. Тобто суб'єктивний фактор також присутній. Це не є конкурентний підхід. Це є антиконкурентні узгоджені дії органів влади .

26 апреля 2012 Ubr.ua
Податку на нерухомість ще немає, а юристи вже готові судитися з податківцями

Податку на нерухомість не буде. До 2013-го року. Пропозиція вже є у пакеті поправок податкового комітету Верховної Ради. Що спонукає депутатів відкласти введення збору, від якого місцеві бюджети вже у 2012-му мали б отримати понад 150 мільйонів гривень, не відомо. Хто є платниками податку на нерухоме майно І хоча стягуванням податку ще не почали опікуватися, а юристи і податковці вже сперечаються у тім, як слід трактувати закон. Приміром, у кодексі прописано - власник житлового приміщення понад 100 квадратних метрів не може його здавати і сплачувати збір до бюджету за спрощеною системою. Податкова наразі цю норму трактує по-своєму. Подібні розбіжності стають підґрунтям для некоректних дій із боку податківців та причиною судових спорів. В очікуванні нового податку на нерухомість. Або чи варто відчиняти міліції? Валентин Гвоздій, керуючий партнер юридичної компанії: Передбачаємо, що без судових спорів щодо оподаткування доходів отриманих від здавання в найм нерухомого майна - це стосується і житлового і нежитлового - не обійтися. Яка буде судова практика спрогнозувати важко, але я думаю, що ми будемо орієнтуватися на закони, а не узагальнююче роз'яснення податкової служби .

26 апреля 2012 Ubr.ua
Реальна вартість квадрата житла - не менше ніж 10 тис. гривень?

Реальна ціна на квадрат житла нині становить 10 тисяч гривень, стверджують забудовники. І застерігають: якщо пропонують дешевше - є якісь приховані платежі. Адже лише собівартість будівництва - близько 7 тисяч. Депутати порахували вартість 1 кв.м житлової нерухомості Ще майже 30 % потрібно на відрахування до Пенсійного фонду, ПДВ та інші платежі. Окрім того, за останній рік значно подорожчали енергоносії, матеріали та транспортні послуги. Тому видатки забудовників зросли. Все це вони змушені закладати у ціну. І водночас знижувати прибутковість, аби привабити покупців. Бо за нинішнього рівня доходів дозволити собі придбати квартиру може мізерна кількість людей. Дивыться сюжет: Багата країна бідних: Власники тенісних кортів не платитимуть податку на розкіш Олексій Кулагін, член ради директорів Конфедерації будівельників України: "Прибыльность эта у владельцев проекта - 6% годовых, у самих строителей - застройщиков - 9% процентов годовых. Т. е. в совокупности 15. Это ниже по ставке займа в 2 раза и на 25 процентов ниже ставки по депозитам банковским". Дешеве житло за 4 місяці - не утопія, а реальність

25 апреля 2012 Ubr.ua
Хочете іпотеку - треба заробляти 5 тисяч - Азаров

Замість грошей - знання. В Україні хочуть замінити допомогу по безробіттю на безкоштовну перекваліфікацію. Допомогу по безробіттю отримують близько 350 тис. осіб. У січні 2012 її розмір в середньому становив 917 гривень. Наразі Кабмін розробляє новий проект закону "Про зайнятість населення". Він має змусити роботодавців платити легальну високу зарплату. Якої до речі має вистачити на купівлю житла. За підрахунками Азарова, аби сплачувати іпотеку достатньо заробляти 5 тисяч гривень на місяць. Дивіться також: Усім по квартирі до 2023 року - чергова обіцянка Азарова чи квартирне питання таки вирішать? Микола Азаров, прем'єр-міністр України: Надо зарабатывать 5-6 тысяч гривен в месяц совокупный доход семьи. С тем, чтобы примерно 2 тысячи выплачивать взносы на доступное жильё .

09 апреля 2012 Ubr.ua
Хочете заробити під час Євро-2012? Податківці штрафуватимуть "сірих" орендодавців

Хочете заробити під час Євро-2012? Стережіться податківців. Вони полюватимуть на тих, хто здаватиме квартири. А ділитися із державою не хоче. Штрафи сягатимуть 15% від загального виторгу. До речі, розцінки на житло під час проведення чемпіонату злетять до небес. За однокімнатне помешкання в середньому правитимуть від $110 до 400 за ніч. За двокімнатну від $200 до 550. Проживання у трикімнатній обійдеться приблизно в $600. Дивіться також: Євро-2012 не вплине на ринок довгострокової оренди Геннадій Карпусенко, начальник ДПІ у Шевченківському районі м.Києва: Выборочно те же объявления читаются, и смотришь. Созваниваешься и спрашиваешь: являетесь плательщиком такого налога? - Да, являюсь. - Скажите. И проверяется, и всё. Нет такого, что кто-то кому-то руки выкручивает. Ведёшь работу, ведёшь, соседи тоже сдают . Дивіться сюжет: Українські орендарі зазнають збитків під час Євро-2012

04 апреля 2012 Ubr.ua
Євро-2012 не вплине на ринок довгострокової оренди

Тим часом експерти прогнозують, що футбольний чемпіонат не вплине на ринок і довгострокової оренди. Ціни підвищать лише під час проведення чемпіонату, та за кілька тижнів до його початку. Дивіться також: Ріелтори чекають сплеску попиту, проте необгрунтовано Зростання можливе у діапазоні 25%, максимум 50%. Заробити на цьому зможуть лише ті українці, які мають вільні квартири у районах, наближених до місць проведення матчів. І це будуть заробітки здебільшого від добового винаймання. Олександр Бондаренко, голова ради ріелторської палати України: "Небольшой всплеск на аренде будет. Кто-то заработает - зависит от места расположения. Заработок будет там в полтора раза выше, чем обычный заработок. Либо это мини-отель или это частный бизнес".

03 апреля 2012 Ubr.ua
Ріелтори чекають сплеску попиту, проте необгрунтовано

Ріелтори налаштувалися на зростання попиту. І вже із квітня очікують більше запитів як на міську, так і на заміську нерухомість. Ріелтори прагнуть підняти рівень своїх заробітків і роблять гучні заяви. Вони прогнозують зростання попиту на квартири на 15 % у квітні. На заміське житло - взагалі на 20 %. А охочих зняти помешкання в оренду побільшає майже на третину. Обґрунтування таким очікуванням не наводять. Тож банкіри їм не вірять. Дивіться також: Для ріелторів встановлять особливі вимоги: вища освіта і сертифікат Віктор Шулик, експерт фінансового ринку: "Люди которые имеют избыток средств, они будут пытаться заработать на болельщиках на евро 2012 и они будут покупать квартиры, чтобы заработать на этих ситуативных моментах. Но я не думаю, что это отразится в целом на ринке покупок продаж". Хоча населення і має певні заощадження - грошей не достатньо. У тих, хто дійсно хоче переїхати у просторішу оселю. Тож без іпотечних кредитів - вони нічого не купуватимуть. А банки не готові видавати позики хоча б на 10-15 років під розумні відсотки. Бо не мають вільних коштів. Допомогти може держава. Читайте: Риелторы уйдут в тень Марина Нестеровська, директор департаменту комерційного банку: "Основним критерієм - це пожвавлення і посилення роботи державної іпотечної установи в частині кредитування нерухомості. Співпрацюючи з цією агенцією є можливість сприяти розвитку кредитних програм на державних умовах". Стримують попит і ціни. Вони зростають швидше, ніж зарплати українців. А кредити під 19-20% за інфляції у 3-5 %, унеможливлюють придбання житла без великих заощаджень.

02 апреля 2012 Ubr.ua